• Home
  • Nieuws
  • Teken de petitie! Stop afschaffen dividendbelasting

Teken de petitie! Stop afschaffen dividendbelasting

Nederland loopt elk jaar1,4 miljard mis als ze de dividendbelasting afschaft. Geld dat hard nodig is voor andere belangrijke zaken, zoals de zorg en het onderwijs. We roepen daarom de politiek op om haar plannen te wijzigen. Help mee en teken de petitie: https://stopafschaffendividendbelasting.nl/

Publiée par Tax Justice Nederland sur jeudi 14 juin 2018

Geachte leden van de Tweede Kamer,

Het kabinet is van plan de dividendbelasting af te schaffen.

Wij, burgers en belastingbetalers, constateren dat dit plan jaarlijks een gat van 1,4 miljard euro slaat in de Nederlandse begroting.

Het voordeel komt terecht bij buitenlandse aandeelhouders en multinationals, en spekt vooral de schatkist in andere landen.

82 procent van de Nederlanders wil de afschaffing niet.

En alle onafhankelijke experts en economen stellen dat dit niet bijdraagt aan een beter investeringsklimaat. Het schept geen nieuw werk, op een handjevol banen na bij een enkele multinational of fiscaal advieskantoor.

Deze eenzijdige bevoordeling van buitenlandse aandeelhouders en enkele multinationals vinden wij niet terecht. 1,4 miljard euro kan veel nuttiger besteed worden.

Daarom doen wij een beroep op u: doe wat goed is voor gewone Nederlanders. Zwicht niet voor de lobby van de multinationals, maar investeer in de kwaliteit van onze samenleving!

Schaf de dividendbelasting niet af!

Teken de petitie! https://stopafschaffendividendbelasting.nl/

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *