• Home
  • Nieuws
  • Platform Eerlijke Verkiezingen roept burgers op: Help mee met controle uitslag raadsverkiezingen

Platform Eerlijke Verkiezingen roept burgers op: Help mee met controle uitslag raadsverkiezingen

Woensdag 21 maart kunnen we weer stemmen! Bij de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2017 zijn er vele onregelmatigheden vastgesteld. Wij roepen daarom Burgers op mee te helpen aan de Vertrouwbaarheid van de Verkiezingsuitslag. Op woensdagavond as vanaf 21 uur zal het tellen van de stemmen plaatsvinden op circa 10.000 stemlokalen; de uitslagen worden handmatig genoteerd in een zgn N 10 formulier. Zie voorbeeld: http://wetten.overheid.nl/BWBR0034180/2018-01-10

Deze procesverbalen gaan snachts naar de 380 hoofdstembureaus, alwaar donderagochtend 22 maart as een gemeente ambtenaar de uitslagen overneemt en via OSV (software programma) deze uitslagen in een N 11 formulier zet. Na vaststelling van de uitslag in het N11 formulier, meestal door de Burgemeester, hebben Burgers recht op inzage in de N10 en N11 formulieren. (Waarschijnlijk vanaf vaststelling donderdagmiddag 22 maart-vr 28 maart 9.00 uur). Wilt u in uw gemeente controleren of de handmatig ingevulde N10 formulieren van de individuele stembureaus goed zijn ingevuld in het digitale N11 formulier? Meld u dan aan als vrijwillig verkiezingswaarnemer via https://www.eerlijkeverkiezingen.nl/!

Natuurlijk kunt u eveneens onregelmatigheden en opvallendheden tijdens het stemmen melden via meld@eerlijkeverkiezingen.nl. “Wij vinden dat een verkiezingsuitslag altijd boven alle twijfel verheven moet zijn”, zegt woordvoerder Matthijs Pontier. “Als de overheid het niet regelt, dan moeten wij burgers het maar zelf doen.

Deze actie wordt reeds ondersteund door: (in willekeurige volgorde)

Matthijs Pontier, Piratenpartij
Marielle Cornielje, De Burger Beweging
Monique Sparla, Vrouwen Partij
Antoon Huigens, Gemeentebelangen (Apeldoorn)
Niesco Dubbelboer, Meer Democratie
Peter Vlug, Vrede en Recht
Sander van den Raadt, TROTS Haarlem
Marielys Roos, Hart voor Bloemendaal
Sent G. Wierda, Platform Eerlijke Verkiezingen
Sylvie Jacobs, Basisinkomen Partij
Deze lijst zal komende dagen nog worden aangevuld.

Meer info en persbericht op: https://www.eerlijkeverkiezingen.nl/

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *