• Home
  • Nieuws
  • Donut D-Day, Inspiratie-event op 15.09.18 over milieu, monetaire hervorming en basisinkomen

Donut D-Day, Inspiratie-event op 15.09.18 over milieu, monetaire hervorming en basisinkomen

De Donut economie is goed voor mens, maatschappij, aarde, milieu en dier. Kate Raworth maakt overal furore met haar pleidooi voor de duurzame Donut-economie.

Op Donut D-Day (DDD), zaterdag 15 september (10-18 uur) willen we elkaar inspireren, krachten bundelen en aanmoedigen om samen concreet aan de slag te gaan. De Donut-economie doen we gewoon met elkaar. Veel maatschappelijke organisaties en bewegingen zijn actief binnen hun eigen leefwereld. Verbindingen zijn hard nodig.  Vanuit drie verschillende bewegingen gaan we op DDD die verbindingen leggen. De milieubeweging, de monetaire hervormers en de voorstanders van het basisinkomen ontmoeten elkaar op DDD. Waardevolle pitches (oa over de oprichting van de Coöperatieve Burger Bank verrijken de dag). Hoe werken we samen aan een duurzame, eerlijke, gezonde en sociaal rechtvaardige samenleving? Hoe realiseren we de donut-economie van lokaal tot global?

Met bijdragen van Kate Raworth (donut-economy),  Harro Boven (basisinkomen), Anne Knol (Milieudefensie), Klaas van Egmond (monetaire hervorming) en een reflectie door Herman Wijffels. Sarah Sylbing (docu Schuld) leidt ons door de dag.

De entree bedraagt € 25 inclusief koffie, thee, donut en lunch. Het wordt een gedenkwaardige dag in de Keizersgrachtkerk, K566, in hartje Amsterdam.

—————————————————————————————-

Voor de redactie:

Meer info donutdday. nl of bel Alexander de Roo ( 06-26436488)

DDD wordt georganiseerd door (v.l.n.r.)

Katy Olivia van Tergouw (missionlifeforce.org)

Marielle Cornielje (deburgerbeweging.nl)

Alexander de Roo: tel  06 26 43 64 88 (basisinkomen.nl)

Conny Bergé: tel 06 46 46 46 87 (onsgeld.nu)

Johan Luijendijk (basisinkomen2018.nl)

Vragen of ideeën? Bel dan Alexander of Conny of stuur een mail naar info@donutdday.nl

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *